Search

Lauk Woltring

Print Friendly, PDF & Email

Thema's

Per gebied hieronder komt u via een link op een inleiding, aanbod, soms discussies en achtergronden plus mijn portfolio. Hieruit kunt u afleiden wat u mogelijk van mij kunt verwachten, al sta ik altijd open voor iets nieuws.

302984832wqe

Opvoeding, Kindercentra, BSO

Veel beroepskrachten klagen over druk en soms moeilijk aan te sturen gedrag van jongens. Op jonge leeftijd zijn er in gedrag en (tempo van) ontwikkeling al significante verschillen tussen veel jongens en meisjes.

Onderwijs

Jongens blijven achter bij meisjes. Zij leren soms anders dan meisjes en leerkrachten botsen eerder op hun gedrag. Dit heeft steeds meer maatschappelijke consequenties, bijv. op de arbeidsmarkt maar ook qua draagvlak voor populistische partijen die hun boosheid en wrok exploiteren. Hoe hen te motiveren?

302984832wqe
302984832wqe

Verkeer

Op de weg valt op dat jongens meer risico’s nemen en risico’s voor anderen veroorzaken. De nadruk op Coaching i.p.v. Instructie kan hen helpen te leren van hun eigen gedrag en hun zelfmanagement stimuleren

Jeugdzorg, Gezondheidszorg

Jongens aarzelen lang voordat zij hulp zoeken en hebben dan al vaak veel schepen achter zich verbrand. Vroegere hulp kan veel ellende (en kosten) voorkomen.

302984832wqe
302984832wqe

Emancipatie

Een zaak van vrouwen én mannen. Ook voor jongens is veel te winnen.

Diversen

Sommige van mijn activiteiten vallen niet onder de genoemde categorieën: ze zijn meer van algemene aard of betreffen een bijzondere sector.

302984832wqe